Het Beste Schakelmateriaal
Versieren rond je lichtschakelaars om de algemene uitstraling van je kamer te verbeteren

Versieren rond je lichtschakelaars om de algemene uitstraling van je kamer te verbeteren

Geplaatst door 23-06-2022 16:20 door Rianne Wesselink

Als je een kamer iets extra's wilt geven, zijn er weinig betere manieren om dat te doen dan te decoreren rond je lichtschakelaars. Door je te richten op je lichtschakelaars kun je snel een beetje extra flair toevoegen aan het algehele uiterlijk van je kamer zonder dat het al te veel moeite en tijd kost.

Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken bij het aankleden van de kamer. Een goede aanpak om mee te beginnen is om de muren rond de schakelaars te schilderen of te behangen, zodat de schakelaars beter passen in het algemene decor. De kleur van je schakelaar afstemmen op de kleur van je muren is een geweldige manier om de hele kamer samen te binden.

Als je op zoek bent naar een meer uniek decoratie-idee voor je schakelaars, overweeg dan om de schakelaarplaten een andere kleur te geven. Dit is een uitstekende manier om je persoonlijkheid weer te geven en je lichtschakelaar te laten afsteken tegen de rest van de achtergrond. Je kunt ook wat decoratieve accenten aan je schakelaarplaten toevoegen, zoals plaatdeksels of zelfs sjablonen met decoratieve patronen of vormen.

Je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om een designelement aan je kamer toe te voegen door de traditionele wandlichtschakelaar te vervangen door iets dat wat decoratiever is. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, zoals een- of tweeknops tuimelschakelaars, drukknopschakelaars of dimmers. Door een schakelaar met een unieke vorm te kiezen, kun je een opvallend statement maken en tegelijkertijd het algemene uiterlijk van de kamer verbeteren.

In het algemeen kan decoreren rond je lichtschakelaars een ideale manier zijn om elke kamer een subtiel maar effectief tintje te geven. Van schilderen tot sjablonen, tot unieke schakelaarontwerpen, er zijn tal van opties waarmee je met minimale inspanning een grote impact kunt maken. Met zoveel manieren om rond je lichtschakelaars te decoreren, zul je zeker de perfecte oplossing voor je huis vinden.